Blog ini adalah berunsur bebas, tiada tekanan dari mana-mana pihak dan tiada Pembiaya. Sesiapa sahaja ahli UMNO Bahagian Ayer Hitam boleh menyumbang artikal demi Agama Islam, Bangsa dan Generasi kita.

MARI SYAHADAH

KEPERCAYAAN KEPADA tuhan. KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH S.W.T. Wahai rakan-rakan yang belum MUSLIM. Tahniah kerana belajar menyebut nama ALLAH dan marilah sama-sama menyertai agama suci serta mengucap dua kalimah syahadah dan jadilah MUslim sejati. Ketika itu tulislah nama ALLAH sebesar mana yang kamu suka dan sebutlah sekuat mana yang kamu suka. MARI MENGUCAP. ByM69

Wednesday, 16 September 2009

PT. Semarang Darat raikan anak yatim..

Datuk Samsolbari Jamali menyampaikan sumbangan.

Ayer Hitam 14 September – Seramai lima belas anak yatim dan dua puluh fakir miskin di Parit Semarang Darat bermesra dengan YB ADUN Semarang dalam satu majlis berbuka puasa di Surau Parit Semarang Darat di sini. Dalam majlis tersebut YB Datuk Samsol Bari Jamali yang juga Ketua UMNO Bhg Ayer Hitam menyampaikan sumbangan kepada fakir miskin dan anak yatim di kawasan tersebut. Dalam ucapannya, beliau sangat gembira dengan kemudahan prasarana yang ada di Kg Parit Semarang lantaran perjuangan yang dijana oleh Ketua UMNO Cawangan dan rakan-rakannya. “Semua yang kita lihat hari ini bukanlah datang bergolek tetapi ianya adalah diusahakan oleh mereka yang berjuang tanpa memikirkan imbuhan tetapi memikirkan nasib ahli masyarakat” katanya lagi.
(Oleh sub_halid@yahoo.com.my)By M69

0 comments: