Blog ini adalah berunsur bebas, tiada tekanan dari mana-mana pihak dan tiada Pembiaya. Sesiapa sahaja ahli UMNO Bahagian Ayer Hitam boleh menyumbang artikal demi Agama Islam, Bangsa dan Generasi kita.

MARI SYAHADAH

KEPERCAYAAN KEPADA tuhan. KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH S.W.T. Wahai rakan-rakan yang belum MUSLIM. Tahniah kerana belajar menyebut nama ALLAH dan marilah sama-sama menyertai agama suci serta mengucap dua kalimah syahadah dan jadilah MUslim sejati. Ketika itu tulislah nama ALLAH sebesar mana yang kamu suka dan sebutlah sekuat mana yang kamu suka. MARI MENGUCAP. ByM69

Tuesday, 15 September 2009

Majlis Tadarus dan Khatam Al Quran
Pada 13 September 2009, Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Ayer Hitam telah menjalinkan kerjasama bersama UMNO Bahagian Ayer Hitam, Pejabat Belia dan Sukan Daerah Batu Pahat, Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Ayer Hitam, Majlis Belia Daerah Batu Pahat, Gerakan Belia 4B(M) Kawasan Ayer Hitam dan Kelab Rakan Muda Ayer Hitam telah melaksanakan program Tadarus dan Khatam Al Quran di Masjid Jamek Kampung Haji Ghaffar. Lebih 200 orang peserta telah menyertai program ini.

0 comments: