Blog ini adalah berunsur bebas, tiada tekanan dari mana-mana pihak dan tiada Pembiaya. Sesiapa sahaja ahli UMNO Bahagian Ayer Hitam boleh menyumbang artikal demi Agama Islam, Bangsa dan Generasi kita.

MARI SYAHADAH

KEPERCAYAAN KEPADA tuhan. KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH S.W.T. Wahai rakan-rakan yang belum MUSLIM. Tahniah kerana belajar menyebut nama ALLAH dan marilah sama-sama menyertai agama suci serta mengucap dua kalimah syahadah dan jadilah MUslim sejati. Ketika itu tulislah nama ALLAH sebesar mana yang kamu suka dan sebutlah sekuat mana yang kamu suka. MARI MENGUCAP. ByM69

Sunday, 24 October 2010

Lupa Sejarah..Tawarikh.....Tarikh..TAHNIAH!

TAHNIAH!..kepada kepimpinan UMNO yang mencadangkan agar mata pelajaran sejarah menjadi mata pelajaran teras dan wajib lulus. Sepatutnya sejak dahulu lagi perkara ini telah dilaksanakan....sebelum terlambat dan ramai di antara warganegara yang mengaku Rakyat Malaysia tetapi buta dan goblok sejarah Tanah Melayu dan sering mempertikai Hak Melayu.


Rujuk tulisan saya 5 Julai 2010 "wahai MEREKA yang berkaitan Pelajaran dan pendidikan,(Terutama timbalan menteriNya) yang lupa sejarah..Cuba perhatikan diwaktu ini, siapakah jenis orangnya yang tidak suka belajar Sejarah. Saya cadangkan agar pihak-pihak yang selalu MEMPERTIKAI Orang Melayu.. pergi ke Sekolah-sekolah dan buat statistik berapa ramai pelajar yang tidak hadir dalam peperiksaan SPM untuk matapelajaran SEJARAH, kelompok kan mengikut RAS. (Dalam bahasa mudahnya..ikut KAUM)Siapa mereka...Buat Conclusion dan penambahbaikan. Justru genarasi yang akan datang tidak lupa SEJARAH. Malukah belajar sejarah atau Sejarah Tanah Melayu tidak menguntungkan dan tiada nilai komersial atau sengaja tidak mahu, takut memalukan diri sendiri dan cuba untuk mengubah fakta sejarah. Turun padanglah perhatikan para pelajar yang tidak sudi hadir pepriksaan SPM untuk matapelajaran sejarah. Siapa orangnya, jangan bila sesak baru sebut SATU MALAYSIA bila senang GOOD BY MALAYSIA. Catatan ikhlas M69.
(Tulisan Blog ini adalah pendapat sebahagian Ahli UMNO dan Melayu Ayer Hitam. yang berjumpa aku dan juga Ahli dan Melayu bahagian semberong.)...MAAFKAN AKU Wahai orang-orang Melayu kalau aku terkasar bahasa terhadap bangsaKU.

0 comments: