Blog ini adalah berunsur bebas, tiada tekanan dari mana-mana pihak dan tiada Pembiaya. Sesiapa sahaja ahli UMNO Bahagian Ayer Hitam boleh menyumbang artikal demi Agama Islam, Bangsa dan Generasi kita.

MARI SYAHADAH

KEPERCAYAAN KEPADA tuhan. KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH S.W.T. Wahai rakan-rakan yang belum MUSLIM. Tahniah kerana belajar menyebut nama ALLAH dan marilah sama-sama menyertai agama suci serta mengucap dua kalimah syahadah dan jadilah MUslim sejati. Ketika itu tulislah nama ALLAH sebesar mana yang kamu suka dan sebutlah sekuat mana yang kamu suka. MARI MENGUCAP. ByM69

Wednesday, 25 November 2009

Terlebih NIRA jadi...


Nov 25, 2009 11:16 am PERTUBUHAN Hindraf mengadakan mogok lapar untuk mendapatkan 18 tuntutan masyarakat India daripada Perdana Menteri di pekarangan KLCC, hari ini. - (Sumber BH Foto Abdullah Yusof)BY M Suggeh Group 69
Apa lagi yang kurang pada mereka ini, hormatlah sikit perasaan orang lain. Asyik tuntut kepentingan kaum sendiri apa pula halnya kaum Lain. Kalau lah orang seperti ini menjadi wakil dan pemerintah, kita semua sudah tahu jawapannya. Cuba lah sedar diri sedikit dan pandanglah ditempat lain.Buat apa tuntut 18...tuntutlah sekali Tanah Melayu jadi Negeri sendiri lagi senang..tak payah mogok lapar..dan selama ini pun agaknya memang selalu lapar. Mengapa minta pada Perdana Menteri..mintalah pada orang yang mereka sanjung?Perhatikan lah ayat di atas...ini rakyat mana...Langsung tiada Ayat dan tulisan Bahasa Melayu...hina sangat kami orang Melayu. Dimana semangat setia pada Negara. Mana prinsip Rukun Negara.
Cuba baca artikal ini....
Di negeri mana di dalam dunia ini bangsa-bangsa yang mendatang diterima baik menjadi warganegaranya beramai-ramai.Beliau menegaskan bahawa hanya negara ini sahaja di dalam dunia ini telah memberi segala kemudahan kepada semua bangsa yang mendatang di sini menjadi warganegaranya.

Pemimpin-pemimpin Melayu di sini dalam tahun 1957 dahulu memberi segala kemudahan kepada bangsa-bangsa asing di sini menjadi warganegara di sini.

“Ini amat bodoh sekali kerana adanya lebih ramai bangsa-bangsa asing (khususnya Cina dan India) menjadi rakyat di sini, tentu sukar bagi orang-orang Melayu di sini hendak menguasai bangsa-bangsa lain itu.

“Jika benar mereka hendak menguasai bangsa-bangsa asing di sini, mereka dengan mudah sahaja berbuat demikian dalam tahun 1957 dahulu dengan tidak memberi kemudahan untuk bangsa-bangsa asing menjadi warganegara.

Beliau menerangkan bahawa sungguhpun orang-orang Melayu telah bermurah hati menerima baik bangsa-bangsa asing, tetapi sekarang ini mereka itulah (Melayu) golongan bangsa yang termiskin sekali.

“Siapa yang memiliki bandar-bandar dan gudang-gudang serta ladang-ladang di sini......”(Berita Harian: 25.6. 19650) Siapakah yang berkata demikian...carilah sendiri jangan asyik MABUK....Dia memusuhi UMNO,semuga UMNO terus HIDUP dan UMNO itu siapa?
BY M69.

0 comments: