Blog ini adalah berunsur bebas, tiada tekanan dari mana-mana pihak dan tiada Pembiaya. Sesiapa sahaja ahli UMNO Bahagian Ayer Hitam boleh menyumbang artikal demi Agama Islam, Bangsa dan Generasi kita.

MARI SYAHADAH

KEPERCAYAAN KEPADA tuhan. KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH S.W.T. Wahai rakan-rakan yang belum MUSLIM. Tahniah kerana belajar menyebut nama ALLAH dan marilah sama-sama menyertai agama suci serta mengucap dua kalimah syahadah dan jadilah MUslim sejati. Ketika itu tulislah nama ALLAH sebesar mana yang kamu suka dan sebutlah sekuat mana yang kamu suka. MARI MENGUCAP. ByM69

Wednesday, 21 October 2009

Bakal Haji Diraikan.


Sabak Uni 20 Oktober - Seramai 29 bakal haji dan hajjah dari kawasan sabak Uni diraikan oleh penduduk kawasan sabak Uni dengan mangadakan satu majlis di masjid jamek Sabak Uni, Parit Raja. Majlis bermula dengan solat magrib, tahlil dan doa selamat, diikuti dengan solat Isyak serta upacara keraian yang disempurnakan oleh YB Datuk Samsol Bari Jamali Ketua UMNO Bahagian Ayer Hitam. Wakil bakal haji dan hajjah Sdr. Mohd Junaidi Kamari berkata pihaknya amat terharu dengan daya usaha penduduk untuk meraikannya dan berdoa semoga jejak langkah mereka ke baitullah akan dituruti oleh mereka yang belum menunaikan haji, Insya Allah.
(Sumber sub_halid@yahoo.com.my) By M

0 comments: