Blog ini adalah berunsur bebas, tiada tekanan dari mana-mana pihak dan tiada Pembiaya. Sesiapa sahaja ahli UMNO Bahagian Ayer Hitam boleh menyumbang artikal demi Agama Islam, Bangsa dan Generasi kita.

MARI SYAHADAH

KEPERCAYAAN KEPADA tuhan. KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH S.W.T. Wahai rakan-rakan yang belum MUSLIM. Tahniah kerana belajar menyebut nama ALLAH dan marilah sama-sama menyertai agama suci serta mengucap dua kalimah syahadah dan jadilah MUslim sejati. Ketika itu tulislah nama ALLAH sebesar mana yang kamu suka dan sebutlah sekuat mana yang kamu suka. MARI MENGUCAP. ByM69

Sunday, 26 July 2009

HUBAYA...Anak Muda Pewaris Bangsa..


SENARIO di Malaysia sekarang. Orang Melayu tidak lagi boleh bersuara dalam mempertahankan kepentingan Melayu. Apabila Melayu bersuara walaupun untuk menyanggah tuntutan dan sikap keterlaluan pihak tertentu bukan Melayu, ia dengan semborono dituduh rasis. Tetapi jika pihak bukan Melayu memperjuangkan kepentingan kaum mereka secara berlebihan sehingga menolak semangat perlembagaan negara dan menafikan hak Melayu, ia tidak dianggap rasis sebaliknya itu dibuat kononnya atas nama kebebasan dan demokrasi.

Itulah juga gelombang reaksi yang diterima setiap kali menyentuh soal sikap perkauman yang ditunjukkan oleh sebahagian pihak bukan Melayu. Dengan kata lain, Melayu yang merupakan kaum teras kini menjadi seperti minoriti sementara bukan Melayu pula bertindak sebagai majoriti.(sumber Awang s Utusan Melayu)
Adakah kita tidak punya hak lagi bersuara,ingatlah MALAYAN UNION, siapa penyokong dan siapa penentang. Apakah matlamat MALAYAN UNION. Wahai generasi muda Melayu...kami sayang kamu ....Semuga tidak akan pernah ujud MALAYAN UNION versi Baru...By M

0 comments: