Blog ini adalah berunsur bebas, tiada tekanan dari mana-mana pihak dan tiada Pembiaya. Sesiapa sahaja ahli UMNO Bahagian Ayer Hitam boleh menyumbang artikal demi Agama Islam, Bangsa dan Generasi kita.

MARI SYAHADAH

KEPERCAYAAN KEPADA tuhan. KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH S.W.T. Wahai rakan-rakan yang belum MUSLIM. Tahniah kerana belajar menyebut nama ALLAH dan marilah sama-sama menyertai agama suci serta mengucap dua kalimah syahadah dan jadilah MUslim sejati. Ketika itu tulislah nama ALLAH sebesar mana yang kamu suka dan sebutlah sekuat mana yang kamu suka. MARI MENGUCAP. ByM69

Wednesday, 7 July 2010

Selamat Datang Ke UMNO Ayer Hitam

Selamat Datng ke UMNO Bahagian Ayer Hitam, sempena lawatan Datuk Seri Mohd Ali Rustam ke Pejabat UMNO Ayer Hitam. Semua warga UMNO dan masyarakat sekitar Ayer Hitam di jemput sama meraikan. Pada 8 July 2010. Jam 2.00 petang Hari Khamis.
Datuk Seri Mohd Ali Rustam ialah Ketua Menteri Melaka. Beliau juga merupakan Naib Presiden UMNO Malaysia, Presiden Perhimpunan Belia Dunia (WAY), Pengerusi Barisan Nasional Negeri Melaka, Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Melaka, Presiden Dunia Melayu Dunia Islam, Presiden Gerakan Belia 4B Malaysia, Ketua UMNO Bahagian Bukit Katil, Melaka dan Pengerusi Yayasan Belia Dunia. Banyak kejayaan dan perubahan baru telah berlaku di bawah kepimpinan beliau di Melaka.
Datuk Seri Mohd Ali Rustam
Melaka membangun dengan pesat di bawah kepimpinan Datuk Seri Mohd Ali Rustam. Beliau telah mengalihkan pusat pentadbiran negeri ke Ayer Keroh, membangunkan Kompleks Perdagangan Antarabangsa MITC, Pusat ICT MSC@MITC Melaka, Pusat Bioteknologi, Pusat Pengembangan Islam Negeri Melaka, mendirikan banyak institusi pendidikan bagi menjana modal insan, menarik pelaburan asing dalam pembangunan perindustrian, memajukan sektor pelancongan, memajukan infrastruktur, moden, menjadikan Melaka pusat perubatan, merancang pembangunan daerah yang lebih seimbang seperti Alor Gajah, Masjid Tanah, Jasin dan Melaka Tengah.
Perancangan Pelan Tindakan Pembangunan Negeri Melaka ini akan memacu perubahan negeri Melaka yang lebih dinamik ke tahun 2020.ByM69.

0 comments: