Blog ini adalah berunsur bebas, tiada tekanan dari mana-mana pihak dan tiada Pembiaya. Sesiapa sahaja ahli UMNO Bahagian Ayer Hitam boleh menyumbang artikal demi Agama Islam, Bangsa dan Generasi kita.

MARI SYAHADAH

KEPERCAYAAN KEPADA tuhan. KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH S.W.T. Wahai rakan-rakan yang belum MUSLIM. Tahniah kerana belajar menyebut nama ALLAH dan marilah sama-sama menyertai agama suci serta mengucap dua kalimah syahadah dan jadilah MUslim sejati. Ketika itu tulislah nama ALLAH sebesar mana yang kamu suka dan sebutlah sekuat mana yang kamu suka. MARI MENGUCAP. ByM69

Friday, 7 October 2011

Tahniah S/U dan AJK UMNO..Bhg Ayer Hitam

SU Saudara Halid Saat menerima sumbangan dari

YB Datuk Samsulbari.Kami ahli UMNO akar umbi mengucapkan tahniah kepada S/U Saudara Halid Saat dan Ajk UMNO Bhg Ayer Hitam yang akan menunaikan fardu haji tahun 2011. Semuga mendapat Haji Mabrur dan sekembalinya kelak akan lebih komitmen dalam perjuangan membela Agama, Bangsa dan Tanah air.Majlis dilangsungkan khas untuk menghargai 4 orang ahli jawatankuasa UMNO Bahagian Ayer Hitam bersama pasangan masing-masing yang akan menunaikan fardhu haji pada tahun ini. Majlis bermula dengan menunaikan Solat Maghrib berjamaah. Seterusnya bacaan yaasin, tahlil & doa selamat serta solat Isyak berjamaah. Ucapan YB Datuk Haji Samsolbari selepas itu menyentuh tentang pengalamannya semasa menunaikan haji tahun lepas dan menyarankan agar jangan berlengah membuka akaun tabung haji serta mendaftar untuk menunaikan haji. Beliau juga menyampaikan sumbangan berupa kain ihram dan kelengkapan menunaikan haji kepada para bakal haji. Semoga mereka mendapat haji yang mabrur, amin.(Sumber dari Blogger Pejabat DunSemarang, Terima Kasih)

0 comments: