Blog ini adalah berunsur bebas, tiada tekanan dari mana-mana pihak dan tiada Pembiaya. Sesiapa sahaja ahli UMNO Bahagian Ayer Hitam boleh menyumbang artikal demi Agama Islam, Bangsa dan Generasi kita.

MARI SYAHADAH

KEPERCAYAAN KEPADA tuhan. KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH S.W.T. Wahai rakan-rakan yang belum MUSLIM. Tahniah kerana belajar menyebut nama ALLAH dan marilah sama-sama menyertai agama suci serta mengucap dua kalimah syahadah dan jadilah MUslim sejati. Ketika itu tulislah nama ALLAH sebesar mana yang kamu suka dan sebutlah sekuat mana yang kamu suka. MARI MENGUCAP. ByM69

Saturday, 27 April 2013

Larian Patriotik Belia Dun Semarang.

27.4.13 Dataran  R& R Datuk Sukiman. Pt Hamid Ayer Hitam. Larian aktviti Patriotik Dun Semarang telah dapat dilaksanakan dengan jayanya. Para peserta dari Belia di sekitar DunSemarang, Pelajar SMK Datuk Menteri dan Pelajar SMK Suria Perdana.  Seramai 400 orang belia turut serta dalam beberapa program larian dan gotong royong. Dalam Ucapan perasmian oleh Datuk Samsulbari Bin Jamali mengingatkan kepada para belia berkaitan sikap mengenang budi dan nilai murni yang baik terhadap ibu bapa, guru, pemimpin masyarakat yang telah banyak berjasa dan membangunkan negara tercinta ini. Diucapkan tahniah kepada AJK Dun Semarang serta  para Pegawai Pejabat Belia dan Sukan Daerah Batu Pahat,En Mohamad Khidhir b Othman Pegawai Belia unit Rakan Muda. kerana berjaya melaksanakan program Larian Patriotik dengan lancar dan teratur...syabas dari kami.
 
Senam Robik Peserta Larian Patriotik

Larian Patriotik 3 km.
Pelajar SMK Datuk Menteri bersama Datuk Samsolbari.
Hadiah yang dimenangi oleh peserta SMK Datuk Menteri
Peserta larian bersama Pegawai Belia Daerah Batu Pahat.

0 comments: