Blog ini adalah berunsur bebas, tiada tekanan dari mana-mana pihak dan tiada Pembiaya. Sesiapa sahaja ahli UMNO Bahagian Ayer Hitam boleh menyumbang artikal demi Agama Islam, Bangsa dan Generasi kita.

MARI SYAHADAH

KEPERCAYAAN KEPADA tuhan. KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH S.W.T. Wahai rakan-rakan yang belum MUSLIM. Tahniah kerana belajar menyebut nama ALLAH dan marilah sama-sama menyertai agama suci serta mengucap dua kalimah syahadah dan jadilah MUslim sejati. Ketika itu tulislah nama ALLAH sebesar mana yang kamu suka dan sebutlah sekuat mana yang kamu suka. MARI MENGUCAP. ByM69

Friday, 6 August 2010

Pak Kassim dibunuh..Pak Ali melempang..

KISAH Guan Eng kena lempang masih panas. Ianya jadi bahan perbualan seluruh negara, terutamanya di kalangan kaum Melayu. Kaum imigran cina pun tidak kurang juga. Biasanya, yang sejengkal akan jadi sedepa. Tetapi di pihak Guan Eng dan kaumnya, yang sedepa jadi sejengkal. Mereka rasa malu dan tak mahu dihebohkan. Biasalah... kaum imigran tu bukannya macam orang Melayu. Mereka senyap dan bertindak pun secara senyap. Sedar-sedar, hak Melayu terlingkup je.... Orang Melayu bagikan ayam lepas bertelor sementara orang cina macam penyu bertelur. Sumber(Read more: http://sa-melayu.blogspot.com/2010/08/di-penang-guan-eng-kena-lempang-di.html#ixzz0vkwkDCJq)
Tapi bagi aku Pak Ali adalah seorang Hero yang memang tak boleh nak disangkal lagi, korang kena baca artikel yang ditulis oleh Satu Melayu Mengenai Pak Ali ini(http://parpukari.blogspot.com/)
AKU UCAP TAHNIAH KAT PAK ALI...tetapi kena ingat..mereka cuma manis di mulut..DENDAMNYA pasti dilunaskan. Tapi PAK ALI ..kamu HERO. Jangan anggap Melayu dan Islam ini Lemah..Apa pun alasan yang di berikan oleh LGE, itu hanya "Helah Bela Diri" bagi seprang yang kena LEMPANG. Syabas Pak Ali...akibat cuba menghapus Melayu secara senyap..
Ingat sejarah ini sebagai pedoman..kisah Pak Kassim.. dan kalau Pak Ali jadi bergini..pasti tidak lain...En Kassim bin Omar, seorang pekerja UMNO telah dibunuh dengan kejam pada 26 April di Pulau Pinang oleh belia parti buruh ketika beliau hendak pulang kerumah selepas membantu kempen pilihanraya dan disimbah cat merah dan ditulis perkataan 'Jangan keluar mengundi'. Provokasi melampau dari Pembangkang. AL-fatihah untuk beliau.(sila klik gambar), soalnya mengapa belia parti buruh Cina hanya Bunuh Melayu yang minoriti dan miskin di Pulau Pinang.

0 comments: