Blog ini adalah berunsur bebas, tiada tekanan dari mana-mana pihak dan tiada Pembiaya. Sesiapa sahaja ahli UMNO Bahagian Ayer Hitam boleh menyumbang artikal demi Agama Islam, Bangsa dan Generasi kita.

MARI SYAHADAH

KEPERCAYAAN KEPADA tuhan. KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH S.W.T. Wahai rakan-rakan yang belum MUSLIM. Tahniah kerana belajar menyebut nama ALLAH dan marilah sama-sama menyertai agama suci serta mengucap dua kalimah syahadah dan jadilah MUslim sejati. Ketika itu tulislah nama ALLAH sebesar mana yang kamu suka dan sebutlah sekuat mana yang kamu suka. MARI MENGUCAP. ByM69

Tuesday, 25 June 2013

Alhamdulillah....Hujan turun...


Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata, solat sunat ini merupakan jalan memohon kepada Allah agar diturunkan hujan dalam menangani insiden jerebu yang melanda negara sekarang.
Menurut Jamil Khir lagi, solat sunat Istisqa' ini adalah tambahan kepada usaha-usaha yang dilakukan kerajaan termasuk pembenihan awan dalam menghasilkan hujan untuk menangani jerebu.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130625/dn_29/Semua-masjid-dimohon-lakukan-solat-sunat-Istisqa#ixzz2XETXXzvM
© Utusan Melayu (M) Bhd 

25.06.13 Ayer Hitam /Pt Raja
Syukur Alhamdulillah..akhirnya dengan izin Allah SWT, hujan turun selepas waktu Asar di Dun Semarang.
Berkat dan doa dari solat sunat yang dilaksanakan oleh Menteri diJabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom.  Tidak kira siapa kita, semua dapat merasai nikmat yang Allah beri kepada  kita. Oleh itu jauhilah dari berbuat ONAR semuga kita semua akan selamat di dunia dan akhirat. Bukalah mata-mata dan hati yang tertutup....hargailah pengorbanan dan jasa mereka yang sentiasa membela Agama Bangsa dan Negara. 
APA LAGI MEREKA MAHU....Merdeka 100%....


0 comments: