Blog ini adalah berunsur bebas, tiada tekanan dari mana-mana pihak dan tiada Pembiaya. Sesiapa sahaja ahli UMNO Bahagian Ayer Hitam boleh menyumbang artikal demi Agama Islam, Bangsa dan Generasi kita.

MARI SYAHADAH

KEPERCAYAAN KEPADA tuhan. KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH S.W.T. Wahai rakan-rakan yang belum MUSLIM. Tahniah kerana belajar menyebut nama ALLAH dan marilah sama-sama menyertai agama suci serta mengucap dua kalimah syahadah dan jadilah MUslim sejati. Ketika itu tulislah nama ALLAH sebesar mana yang kamu suka dan sebutlah sekuat mana yang kamu suka. MARI MENGUCAP. ByM69

Wednesday, 11 September 2013

Bersama Membantu DunSemarang.

Aero Rc Club PT RAJA. E-Learning For life SMK Datuk Menteri. PIBG SMK Datuk Menteri serta Persatuan Bulan Sabit Merah Negeri Johor, telah memberi sedikit sumbangan kepada keluarga En Amat di Kg sawah Sagil sempena Hari Raya. sumbangan berupa sedikit keperluan dapur dan sumbangan kerusi roda.
Keluarga En Amat terdiri dari 12 orang termasuk menjaga dan menyara 2 orang adik dan kakak OKU. sementara En Amat sendiri kurang sihat dan menghidap lelah.
Kami telah mengusahkan untuk bantuan memperbaiki rumah dan syukur alhamdulillah telah berjaya dan akan di buat secepat mungkin (11.09.13). Bantuan ini merupakan sumbangan dari PBSM Johor dengan kerjasama Aero Rc Club PT RAJA dan SMK Datuk Menteri.
En Amat merupakan seorang pesawah yang cekal dan rajin walaupun kurang sihat.
Usaha kami adalah  bersama-sama membantu DunSemarang untuk berbakti kepada masyarakat setempat.

 Senyum..di bendangnya....walaupun kurang sihat
 Pondok sawah En Amat roboh..dilanda ribut..
 Rumah En Amat...yang akan diperbaiki.
 Sumbangan Kerusi Roda bersama Pn Eva SMKDM
 Bersama PBSM Johor Cik Lekha dan Encik Nalar
 Hadiah Kek dari Sultan Johor.
 Sedikit...ole ole
 Adik En Amat..OKU (Rabun dan Lumpuh)
 Kakak En Amat ...OKU (Lumpuh)
Bersama JKKK Sagil Tn Haji Sapari.

0 comments: