Blog ini adalah berunsur bebas, tiada tekanan dari mana-mana pihak dan tiada Pembiaya. Sesiapa sahaja ahli UMNO Bahagian Ayer Hitam boleh menyumbang artikal demi Agama Islam, Bangsa dan Generasi kita.

MARI SYAHADAH

KEPERCAYAAN KEPADA tuhan. KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH S.W.T. Wahai rakan-rakan yang belum MUSLIM. Tahniah kerana belajar menyebut nama ALLAH dan marilah sama-sama menyertai agama suci serta mengucap dua kalimah syahadah dan jadilah MUslim sejati. Ketika itu tulislah nama ALLAH sebesar mana yang kamu suka dan sebutlah sekuat mana yang kamu suka. MARI MENGUCAP. ByM69

Saturday, 16 June 2012

minda Ahlil PAS....

kisah benar dan nyata..9 Jun 2012, aku menghadiri majlis persandingan seorang sahabat di Daerah Johor. Dalam perbualan aku bertanya kepada seorang petugas Rewang, "Bagus jalan di sini...tahniahlah atas keperihatinan"  jawaban petugas tersebut "Apa susah-susah nak dapat jalan...pasang bendera UMNO kat depan tu...dapat jalan. Dah dapat jalan buang bedera UMNO  $#%&@**3 dan cacak bendera pAS....dulu aku kerja dengan kerajaan..gaji kecik..kerajaan zalim..sekarang berhenti ....bela lembu...sekarang AKU KAWAN DENGAN LEMBU..ha ha ha...lagi banyak duit dari makan gaji...dapat join markas selalu..INI kalau pas perintah...jalan lagi bagus"...dengan sikap yang ego dan takburnya beliau menjawab... lantas aku bersuara "....ooooo aku berbual dengan LEMBU.... padan ada belang hijau putih..."....merah menyala mukanya...lantas aku pergi  tanpa menoleh.. Bila aku buat risikan..Petugas rewang ini telah pernah menjemput amat sabu ke rumahnya dan membuat ceramah dengan kehadiran kawan-kawannya.(pada penghujung 2011)

Kesimpulannya..kita Ahli UMNO tak perlu munafik dan bermuka-muka..seperti mereka. dan Siapa sebenarnya yang sering membuat PROVoKASI dan mencari masalah serta sengketa. PAS ..UMNO.
Lembu pun tahu jawab.

0 comments: